Enduro Sljeme 2016

cover-web

 

Pozivamo sve ljubitelje endura na rekreativnu biklističku utrku na Sljemenu iznad Zagreba 18.09.2016.

Nakon jednogodišnjeg zajedničkog napora Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, Parka prirode Medvednica i biciklističkog kluba „BK Opušteno“ 2. travnja 2016. g. službeno je otvorena prva biciklistička staza koja spaja vrh Medvednice „Sljeme“ i grad Zagreb. Otvorenje su popratili razni mediji koji su uvidjeli važnost ovakve infrastrukture za turizam i sportsku ponudu grada Zagreba. Članovi biciklističkog kluba odlučili su, uz pomoć dosadašnjih partnera, organizirati prvu rekreativnu „Enduro“ utrku na Medvednici 18. rujna .2016. g.

 

 

Lokacija i koncept utrke:

 

START/CILJ

 

Utrka se odvija na južnim padinama Medvednice. Prijave , start i cilj utrke bit će organiziran na livadi ispred restorana Lugarnica, gdje će se nalaziti prostor za pripremu natjecatelja, startna rampa i zabavni dio s DJ-om. Natjecatelji će sa starta cestom jedan po jedan u razmaku od 30 sekundi kretati do početka „Enduro staze“. Ovaj dio služi samo kao transfer te nije dio utrke na kojem se mjeri vrijeme. Vozači će se pri transferu držati prometnih propisa, a cesta će biti prohodna za sva vozila.

ETAPA 1 – nadmorska visina 700m – dužina 6 km

Prvi brzinac odvijat će se kompletno po „Enduro stazi“, od početka do kraja staze. Na stazi će se na ključnim mjestima nalaziti opremljeni redari koji će, osim praćenja ispravnosti poštivanja rute staze, također služiti kao kontakt osobe u slučaju nužde. Na stazi će na strateškim mjestima biti službeno dežurstvo pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja. Pri izlasku sa staze uslijedit će transfer do Sljemenske ceste po kojoj će se sudionici vratiti do početka drugog brzinca. Transfer do početka drugoga brzinca iznosi cca 14 km.

 

ETAPA 2 i 3 – nadmorska visina 150m – dužina 0,7 km

Drugi i treći brzinac odvijat će se na jednokratno uređenoj stazi od starta „Enduro“ staze do platoa ispod stare bolnice Brestovac. Ovi brzinci bit će kratki i više su namijenjeni publici i popularizaciji sporta kod gledatelja. Staza će završavati ispod stare bolnice Brestovac te će uspon do cilja biti po Sljemenskoj cesti cca 2 km.

 

Prijavite se uz povoljniju cijenu startnine ovdje – http://goo.gl/E5F1QD

 

mapa

GPX rute utrke

 

Raspis Sljeme enduro 2016

 

Kontakti:


Veno Vrbanović

veno.vrbanovic@gmail.com

099-531-9990

 

Gordan Horvat

gordan.horvat1@gmail.com

098-233-709

 

Filip Babić

fibabic@gmail.com

098-558-239

 

Marin Obacić

marin.obadic@gmail.com

098-677-942