Enduro Zagreb 2021 report

Brdsko-biciklistička utrka pod nazivom „Enduro Zagreb 2021 – Sljeme“ i Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba održali su se 11.07.2021. na području vršne zone na Medvednici povrh grada Zagreba.

Nastupilo je 96 natjecatelja u 6 kategorija otvorene utrke i još 6 kategorija za vozače licencirane na području Grada Zagreba – Prvenstvo Grada Zagreba u Enduro MTB.

U vrlo suhim i zahtjevnim uvjetima na stazi, vozači su se morali nositi i sa ljetnim temperaturama.

Vozilo se 4 brzinca na 3 različite staze.

U najmlađoj U15 kategoriji ukupno imamo zajedničkog prvaka Grada Zagreba i pobjednika otvorene kategorije i to je Toma Vuk Boban iz BK Opušteno .

U juniorskoj otvorenoj kategoriji pobijedio je Jakov Svilokos iz BGK Tuškanac te je ujedno postao i prvak Grada Zagreba.

U kategoriji žena najbrža u otvorenoj kategoriji i nova prvakinja Grada Zagreba je Mirta Pušec iz BK Montes.

U kategoriji M1 prvak Grada Zagreba i najbolji u otvorenoj kategoriji bio je Maks Tucman iz BK Opušteno.

U M2 otvorenoj kategoriji pobijedio je Ivo Jarić iz BK Coast Riders, dok je novi prvak Zagreba Frano Liović iz BK Opušteno.

U kategoriji M3 Nino Ružička iz BK Sljeme odnio je duplu titulu najboljeg u Gradu Zagrebu i najboljeg u otvorenoj kategoriji.

U ukupnom poretku najbolji bili su na prvom mjestu Ivo Jarić iz BK Coast Riders, na drugom mjestu Maks Tucman iz BK Opušteno i na trećem mjestu Frano Liović također iz BK Opušteno.

Utrka je realizirana u suradnji sa Hrvatskim Šumama i pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Tomislava Tomaševića.